Van opleiding tot advocaat naar droombaan als fotograaf

Hallo allemaal!

Laat me me even voorstellen: ik ben Rafaëla, 24 jaar oud en mama van de kleine Mason van 1 jaar. Samen met mijn vriend woon ik in ons fijne huisje. Sinds 1 februari 2024 ben ik officieel fulltime fotograaf, een droom die ik al heel lang had.

Via deze blog wil ik jullie meenemen in mijn avontuur als fotograaf, maar ook wie ik ben en wat ik doe als ik niet achter de camera sta. Ik neem jullie mee in mijn dagelijkse leven, mijn successen en de keuzes die ik heb gemaakt om te komen waar ik nu ben.

De droom om fotograaf te worden sluimerde al van jongs af aan. Toch koos ik destijds voor een “zekerder” pad: advocaat worden. Na een HBO-propedeuse en een start aan de universiteit, besefte ik dat deze studie me niet gelukkig maakte. Bovendien gooide de coronacrisis roet in het eten.

Op zoek naar iets anders, startte ik mijn eigen webshop met zelfontworpen notitieboekjes. Dit werd een onverwachts succes dankzij een virale TikTok-video. De creatieve kant van dit werk beviel me enorm, en ik besloot de Associate Degree opleiding E-commerce te volgen. Helaas hield ook deze opleiding niet stand vanwege de lockdown.

Toen sloeg de bliksem in: wat nu? Jasper en ik wilden graag een huis kopen, maar de woningmarkt was compleet verstoord. Om toch geld te verdienen, nam ik een baan als backoffice medewerker bij Omnia Connect. Dit was een fijne baan met een warm team, maar het was duidelijk dat mijn hart ergens anders lag.

Tijdens deze periode kregen we Mason, en dat veranderde alles. Ik wilde er zijn voor hem, hem zien opgroeien en hem alle aandacht en liefde geven die hij verdient. Maar hoe combineer je dat met de ambitie om je eigen bedrijf te starten?

Een ongelukkig fietsongeluk, waarbij ik twee tanden verloor en twee wortelkanaalbehandelingen en implantaten moest ondergaan, deed me beseffen dat het leven te kort is om niet te doen wat je echt wilt. Ik besloot de knoop door te hakken: ik zou fulltime fotograaf worden.

En wat ben ik blij dat ik die stap heb gezet! De afgelopen maanden zijn voorbijgevlogen en ik heb al zoveel mooie momenten vastgelegd. Er is nog een wereld te ontdekken in de fotografie, en ik kan niet wachten om die te verkennen.

In deze blog neem ik jullie mee in mijn reis als fotograaf. Jullie leren me kennen, zien mijn werk en beleven de ups en downs van het ondernemerschap mee. Wie weet word ik zo wel jullie favoriete fotograaf voor die speciale momenten!

Hou mijn blog in de gaten, want er valt nog veel te beleven!

Liefs,

Rafaëla

P.S. Ben je nieuwsgierig naar mijn werk? Je kunt me vinden op Instagram: https://www.instagram.com/rafaelakartowirjo.nl/ en Facebook: https://www.facebook.com/rafaelakartowirjofotograaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *